Ador să mint!

Am mințit în nenumărate rânduri. Minciuni mici și nevinovate, dar și minciuni mari care ascundeau uragane, care ar fi putut aduce Apocalipsa.
Nu am vrut niciodată să mint, de fiecare dată când te priveam îmi juram că-ți voi spune adevărul, dar tot de fiecare dată când îmi zâmbeai știam că trebuie să fac același lucru.

Te-am mințit când ți-am spus că sunt fericită sau atunci când m-ai văzut plângând și ai crezut că sunt supărată. Mereu am mințit. Când plângeam era de fericire și când zâmbeam și păream fericită, aveam de fapt un gol în suflet pe care nici măcar tu nu mi-l puteai umple.

Ești un fel de binecuvântare, un dar care să mă ajute să fiu un om mai bun, dar te mint cu fiecare cuvânt sau stare, o fac cu zâmbetul pe buze și nici nu ai habar.

Eu nu sunt o mincinoasă oarecare, o fac cu stil, cu grație. Nu mint doar rostind niște cuvinte în van. Eu știu să mint cu ochii, cu fruntea, cu zâmbetul. Până și dinții mei au învățat să te mintă. Gropita din obraz, atunci când zâmbesc te păcălește și ea. Am gust de minciună pe buze, și totuși tu crezi în sărutul meu. Ai crezut în privirea mea dulce și inocentă, te-ai lăsat purtat de val și am ajuns aici.

Aș fi putut să fiu altfel, să fiu așa cum m-au educat. Îmi ziceau „Să nu minți!” și încercam să fiu mereu sinceră. Ajunsesem să fiu atât de sincera încât uneori nici eu nu mă mai credeam pentru că adevărul părea prea adevărat pentru a fi crezut. Cu cât mințim mai mult, cu atât ne este mai ușor să o facem.

Când te mint mă simt bine pentru că dau impresia de altceva, e ca și cum aș lua un drog și după aș crea ceva. De fapt nu eu sunt cea care creează, ci drogul din mine. Așa este minciuna, un drog puternic, un viciu care creează iluzii și care distruge vise.

Sunt dependentă de minciuni și nu pot renunța pentru că îmi place. E ca un joc, să vedem cine se prinde primul. Amuzant este că îl jucăm cu toții. Că eu sunt atât de bună doar pentru că m-au învățat, am luat lecții de la cei mai buni profesori și până și replica „să nu minți” era o minciună.

Ne-au mințit, i-am mințit, ne mințim și ne place la nebunie să ne jucam cu vorbele, cu trăirile, cu emoțiile și cu tot ce poate de fapt să conteze cu adevărat pentru alți oameni.

Dacă ești încă genul ăla de om care nu minte, rămâi la fel de pur. Nu te schimba, nu minți, oricât de greu pare. Vei ajunge ca mine dacă nu ești atent. Nu știu când am ajuns așa, nu știu nici motivul și nici care este soluția, dar tu să fii atent.

Tu ești bun, ești sincer și ești luat de prost, dar la final, pe tine te vor aprecia, iar noi, mincinoșii, nu vom mai putea minți cu nimic. Ai încă adevăruri de spus, iar eu nu pot să mai fac nimic, oricum nu mă vor crede.

Te mint pentru că eu nu mint atunci când zic că mint…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Mentor Cristian Pãduraru

Get Life Training

Aura B. Lupu

Eu. Și atât.

omorffi

Your life is your message to the world..make sure it's inspiring!

Prea târziu te-am iubit...

(Unul singur este învăţătorul nostru, Cristos, iar noi toţi suntem fraţi!)

explore to create

collect memories.gain experience.

Dejeuneria.

But first, breakfast.

cerulina

-bucatele mele alese si drese-

Latitude & Longitude 0*-360*

Round The World - Forever Free, Forever Young

Designed to Travel

Călătorii. Arhitectură. Inspirație

%d blogeri au apreciat asta: