Vara în București în viziunea lui Adam

O parte din cartea mea, adică din cartea lui Adam.. El povestește cum stă treaba cu metroul sau cu autobuzul prin București… Vă regăsiți?
“Închid laptopul, privesc încă o dată cafeneaua, sting luminile și verific încă o dată robinetul de apă de la baie și de la bar, ies pe ușă și încui ușa localului. Pare așa retrasă. Nu are nici loc de terasă pentru că este pusă pe o străduță lăturalnică. Sper că am făcut o afacere bună. Măcar are și aer condiționat.
La metrou –mare agitație, îmi scot abonamentul care s-a scumpit de ceva timp și costă 50 de lei și ajung in fața barierii, trec și imediat aud trecând metroul meu. Vântul puțin căldut care miroase a metrou, acel miros specific de metrou pe care nici un bucureștean nu poate să-l uite, sunetul ăla zgomotos și o sută de mii de oameni care urcă și coboară, asta înseamnă stația de metrou Piața Unirii.
Uneori mă întreb, dacă nu ar fi existat metroul, cum aș fi suportat să călătoresc cu autobuzul. Acel aer condiționat care în unele mașini , vara, funcționează. În alte mașini nu funcționează nimic, nici măcar geamurile nu se deschid, și chiar de s-ar deschide nimic nu s-ar schimba. Cum să merg cu autobuzul când metroul te duce în 10 minute până la Brâncoveanu, iar autobuzul face 30-45 de minute depinzând de oră și de trafic.”
(Femeia in viziunea lui Adam, de Adam Alexandru preluata de Mardale Angelina)
escalator-769790_1920
Rămaneți pe poziții că urmează să adaug și mai multe citate din carte pentru a vă face o idee. Oricum, sunt sigură ca vă place.. Și mie mi-a plăcut…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Fantasía poética

Fanzine. Poesía.

ArtSuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

Dumnezeu este Iubire

In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

In a Love World

LOVE can rule the world

Viață Împlinită

Blog de dezvoltare personală și de ascensiune spirituală. Consiliere intuitivă, tarot, astrologică, numerologică, previzională.

%d blogeri au apreciat: