Cum am ajuns in Franta – Partea 2

Am promis că vă voi povesti despre cum am făcut dosarul administrativ și fișa pedagogică, așa că să trecem la treabă. AICI găsiți primul articol în care vă povestesc de înscrierea online si alte detalii importante!!

După ce am fost la secretariat și am dus actele: certificatul de naștere cu apostilă, adeverința examenului de bac, atestatul de franceză, câteva diplome de voluntariat(care nu sunt obligatorii), buletinul sau pașaportul(o carte de identitate); am creat împreună cu doamna secretară a Facultății de limbi străine din Strasbourg dosarul meu, mi s-au cerut niște poze(le-am făcut la aparatul din colțul gării) și mi s-a dat un card de cultură care îmi dă reduceri la cinema și teatru, am mai primit o foaie de înscriere care are ștampilă “ACHITAT” plus codul de student, plus alte informații, iar eu pentru toată această înscriere pe un an la facultate am plătit 200 de euro.

Am fost trimisă apoi la secretariatul Institutului roman, facultate de care făceam parte, pentru a face împreună cu doamnele de acolo o fișă pedagogică. Pentru fișa pedagogică trebuia să bifez câteva căsuțe în care îmi alegeam ce ore vreau să fac, ce limbi străine și în ce an sunt…

După ce m-am înscris la ansamblul mediteranean, doamna secretară mi-a spus că deja au început cursurile, trebuie să găsesc orarul și să mă înscriu și pe internet pe platforma facultății.. Toate aceste lucruri mi se păreau ciudate, orarul nu era afișat nicăieri iar pe internet nu înțelegeam cum pot să intru pe platformă.

Cu ajutorul unei fete care era româncă și ce credeți (?) era fix în fața mea, am descoperit că trebuie să îmi alcătuiesc singură orarul… Mi s-a părut iar ciudat și greu pentru că alesesem spaniola, italiana și portugheza și petru că pe panou scria că toate grupurile sunt pline și că nu mai au locuri. Am fost la o singură oră de italiană unde profesoara mi-a spus că trebuie să mă duc la secretariat pentru că nu am ce căuta așa, că nu mai sunt locuri bla bla…

Într-un final am făcut cont pe platformă, m-am logat și am început disperată să caut pe acolo orarul sau măcar niște posibili colegi. Nu am găsit nimic, m-am enervat și eram pe punctul de a renunța definitiv.

Cam lung articolul!! Încheiem aici pentru că vreau în următorul articol să vă povestesc cum am schimbat facultatea, care au fost cauzele și cum m-au ajutat angajații facultății…

 Dacă vreți să aflați mai multe detalii sau aveți întrebări, nu ezitați să mă contactați!

Ma gasiti pe pagina mea de Facebook!

Un gând despre „Cum am ajuns in Franta – Partea 2

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Angela Dalmar

madre de las mariposas

ECOLED

lumière pour les âmes

Fantasía poética

Fanzine. Poesía.

ArtSuflet

Sufletul este precum o carte ce așteaptă să fie citită.

Dumnezeu este Iubire

In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.

MUST READ magazine

Un nou orizont, o altă viaţă!

In a Love World

LOVE can rule the world

%d blogeri au apreciat: